Riu, el cranc de riu

Sinopsis

En Riu és un cranc de riu que sempre riu… Viu feliçment al pèlag dels nenúfars rient de tot i de tothom, però aviat el succés dels esdeveniments faran que es repensi aquest estil de vida.
Els crancs de riu rojos, vinguts d’un pèlag molt i molt llunyà, posen en dificultats als habitants de les Deus, tant als crancs verds que sempre hi han viscut, com a la resta d’animalons, ja que no són educats i abusen de la seva força. Per contra, els verds es creuen més intel·ligents, però ho hauran de demostrar en les disputes que hi haurà. En Riu viu el conflicte passant de tot, però descobrirà que per ser feliç, cal prendre partit i lluitar per la llibertat i el respecte. Aconseguirà calmar les aigües al pèlag dels nenúfars?

Sinopsis adreçada a la quitxalla

En Riu és un cranc que sempre riu i que viu al riu! És molt eixerit i sempre s’ho passa bé, però al pèlag hi succeeix alguna cosa que no fa gaire gràcia… Els crancs vermells, vinguts d’un llac llunyà, estan causant problemes al pèlag dels nenúfars on en Riu conviu amb la resta d’animalons. Aconseguirà trobar una solució al conflicte?

Temàtica educativa

La diferència entre la burla i riure en complicitat. Proteccionisme ecològic. La vida al voltant del riu. La convivència. Les discapacitats físiques. El fet de reflexionar quan hem pres una mala decisió. Consciència de ser qui som. El camí del riu.

Dades

Títol: Riu, el cranc de riu
Autor: 
Miquel Florido
Il·lustracions: 
Sònia Torné
Editorial: 
Edicions i propostes culturals Andana
Tipus de llibre:
 Conte infantil
ISBN: 978-84-16445-77-6
Mida: 21×21 cm
A qui va dirigit: 
Infants d’entre 6 i 11 anys aproximadament.
Pàgines: 
40 amb il·lustracions

On, quan i quant?

12 € edició física
El pots trobar o demanar a les llibreries
Disponible aquí!

Il·lustració interior. Per Sònia Torné.