Riu, el cranc de riu

Sinopsi del llibre

En Riu és un cranc de riu que sempre riu… Viu feliçment al pèlag dels nenúfars rient de tot i de tothom, però aviat el succés dels esdeveniments faran que es repensi aquest estil de vida. Els crancs de riu rojos, vinguts d’un pèlag molt i molt llunyà, posen en dificultats als habitants de les Deus, tant als crancs verds que sempre hi han viscut, com a la resta d’animalons, ja que no són educats i abusen de la seva força. Per contra, els verds es creuen més intel·ligents, però ho hauran de demostrar en les disputes que hi haurà. En Riu viu el conflicte passant de tot, però descobrirà que per ser feliç, cal prendre partit i lluitar per la llibertat i el respecte. Aconseguirà calmar les aigües al pèlag dels nenúfars?

Detalls del llibre

Sinopsi adreçada a la quitxalla

En Riu és un cranc que sempre riu i que viu al riu! És molt eixerit i sempre s’ho passa bé, però al pèlag hi succeeix alguna cosa que no fa gaire gràcia… Els crancs vermells, vinguts d’un llac llunyà, estan causant problemes al pèlag dels nenúfars on en Riu conviu amb la resta d’animalons. Aconseguirà trobar una solució al conflicte?

Temàtica educativa

La diferència entre la burla i riure en complicitat. Proteccionisme ecològic. La vida al voltant del riu. La convivència. Les discapacitats físiques. El fet de reflexionar quan hem pres una mala decisió. Consciència de ser qui som. El camí del riu Mediona-Riudebitlles.