Sobre l’autor

Miquel Florido [1991]
Sant Quintí de Mediona | Vilafranca del Penedès

Entenc l’escriptura com una forma artística per expressar allò que vull transmetre.

Les paraules venen soles a través d’una inspiració gairebé permanent que em fa narrar amb intensitat i força.

Escric el que sento i em deleixo per explicar noves històries, de qualsevol gènere, de qualsevol estil, persona, temps verbal, i amb tota mena d’entorns i personatges.

De petit, els pares em llegien un conte cada nit, fins que vaig aprendre a llegir i ja podia fer-ho jo mateix. A partir d’aquest punt, vaig començar a devorar llibres, a empassar històries, mons, personalitats i successos.

Et recordaré, és la meva primera novel·la i va ser finalitzada molt abans que els altres llibres que he publicat. Ha sigut editada a finals de 2020 i publicada en una edició limitada de tapa dura amb extres, exclusivament per als fundadors. L’edició digital està disponible per a tothom.

Et faré ballar la ment (2017, dues edicions) i Et faré dansar l’ànima (2019) són els dos llibres de relats i reflexions que he autoeditat amb una molt bona rebuda per les crítiques i que amplien l’univers d’Et recordaré.

Riu, el cranc de riu (2022), és el meu primer conte infantil editat i publicat a través de l’editorial Edicions i propostes culturals Andana.

L’esperit del bosc (2023), és un nou conte infantil que ha sigut un encàrrec de l’Associació de donants de sang de l’Alt Penedès, que he escrit, editat i maquetat a través del meu nou segell Crisol Edicions.

Formo part de la secció literària de l’Agrícol de Vilafranca i del grup d’escriptors penedesencs Mir Geribert.

He fet de jurat en diferents premis literaris i n’he organitzat un de propi a través de la Fira internacional de Vins Rebels de Vilafranca.

Palmarès literari


Per a qualsevol proposta, dubte, suggeriment o crítica:

Contacta