Sis llunes de fel i foc

Sinopsi del llibre

La primera lluna plena de gener de 1714 il·lumina els cossos ensangonats d’uns granaders de Felip V, estesos sense vida en un camp del Penedès. Emboscada prop de Sant Martí Sarroca, gent de pagès de la contrada els ha mort. Els pagesos han tastat la victòria, sí, però l’adversari és fort i cruel. Cuiten, ara, a resguardar-se de la seva venjança a Sant Quintí, modesta vila closa, magre recer. Rere els portals que tanquen la vila, cada nit durant sis llunes el gebre negre del pànic que s’abat sobre el cor de vilatans i forasters es fondrà a l’escalf de les contalles a la vora de les fogueres -històries regades de vi, d’aiguardent i d’oli novell negant generoses llesques de pa torrat. Durant sis llunes. Només sis. Després, les fogueres ja no s’encendran i l’aigua de la riera de Mediona baixarà tenyida de roig.

Detalls del llibre

Sant Quintí, gener de 1714

El Grup d’Estudis Quintinencs (GEQ), publica aquest recull de relats escrits per diversos autors: Rosa Maria Albaigès, Ramon Creixell, Irene Ferrer, Montserrat Mallofré, Carme Masana, Felicitas Pla, Rosa Maria Vallès.

Aquests relats de ficció situats en aquest moment històric, abans de la crema de la vila closa de Sant Quintí, ens situa en la perspectiva de diferents habitants, amb personalitats i característiques diverses, que ens posarà en el possible lloc i pensaments que podrien haver tingut unes persones que sabien que Felip V es prendria la seva venjança, i que acabaria passant tot el poble “a matadegolla”.

Crisol Edicions pren l’encàrrec i edita el llibre per tal que surti a temps per Sant Jordi de 2024.