Resum literari 2019!

La veritat és que aquest any ha estat carregat d’esdeveniments, certamens i publicacions, així que aniré desgranant amb explicacions i fotografies aquests successos des de la meva perspectiva i punt de vista.
Òbviament parlaré de coses en les que m’hi he involucrat d’una forma o altra, per blocs. És possible que em deixi alguna coseta, però ja l’afegiré!
No hi afegeixo un llistat dels llibres què m’he llegit, que si no mai acabaria!
Espero que gaudiu aquest resum! Bon any 2020 si estàs llegint això!

Entrevistes a Ona Bitlles

Des de la ràdio municipal de Sant Pere de Riudebitlles em varen entrevistar a finals de gener en el seu programa 200 de “L’hora del conte” per parlar una miqueta sobre els meus projectes i els vaig fer un avançament del que s’acostava… Et faré dansar l’ànima.

Podeu llegir i escoltar com va anar en aquest enllaç.

I en aquest altre hi teniu la narració del meu relatL’escriptura el mirall de l’ànima“, també a “L’hora del conte“. Un programa que circula en una xarxa de més de cent ràdios locals, fins i tot la d’Andorra, i que per tant, el deuria sentir força gent.

La segona entrevista va ser el dissabte 20 d’abril, l’endemà de la presentació del meu segon llibre auto-editat, a Sant Quintí. Va ser un dissabte i va ocupar una hora, malauradament no disposo de l’àudio d’aquesta entrevista! Si me’l fan arribar ja el penjaré.

Gràcies a la Pilar Castro, al Lluismi Garcia, a l’Amadeu Parache, al Jaume Font, i a qui més participés en les entrevistes i lectures.

Et faré dansar l’ànima

La preparació del meu segon recull de relats em va ocupar la major part de l’inici de l’any fins a la seva publicació a l’abril.

Acabar d’escriure, retocar, perfilar relats, la tasca de corregir, les il·lustracions interiors i la portada, el pròleg, les imatges promocionals, la maquetació, impremta, totes les converses i preses de decisions que comporta amb les persones implicades en aquestes tasques, porta feina, molta feina.

Una feina que es torna gratificant en veure el gran resultat obtingut amb una estètica ben definida que simula el cosmos i s’adequa totalment a l’estil predominant dels relats amb les diferents tonalitats roges, a més a més amb la clara referència en la portada on també hi surt a la mà de la noia, el personatge que trobem en la portada d’Et faré ballar la ment (2017), anterior llibre de relats del que ha sorgit aquest segon i que van estretament lligats.

Aprofito per saludar i agrair per fer-ho possible, Albert Torrents, Clàudia Sánchez, Ricardo Villas i Sònia Torné.

També en vaig fer punts de llibre amb l’ajuda del meu amic Ferran Duran, que varen quedar de meravella!

A Et faré dansar l’ànima tornarem a viure dins la pell de personatges o mons ja visitats, com en els relats “Mar de glaç”, “Els bessons”, “La senda del guerrer”, “Quin parell!”, o la gran ciutat de Crisòl. Una edició amb solapes més optimitzada que l’anterior llibre, on ja es comença a notar l’experiència d’auto-editar.

Per saber més sobre Et faré dansar l’ànima, fes clic aquí!

Presentacions

Només vaig programar dues presentacions, una a Sant Quintí el 19 d’abril i una a Sant Pere de Riudebitlles el 23 de maig. Ho pots veure aquí.

I en vaig publicar una crònica explicant com van anar: aquí.

El resum seria que en la de Sant Quintí, a banda de sentir-me com a casa, es va omplir la biblioteca del tot, varem llegir alguns relats i parlar dels dos llibres i en acabar un tast de vins, gentilesa de Qualiavins.

A Sant Pere no forem tants, però també vaig ser com ser a casa, el Jaume Felipe, bibliotecari va conduir la presentació la mar de bé.

Presentació a Sant Quintí

Premsa 2019

Aquest any també vaig recopilar els reculls de premsa en el que sortís “Et faré dansar l’ànima” i coses relacionades.

El Xavier Gonzàlez, periodista del 3de8 em va entrevistar, publicant-ho a la secció de cultura la setmana de Sant Jordi.

La Fura i El Cargol també varen fer ressó del nou llibre.

Ho podeu trobar tot aquí!

El llibre, a Rac1 i 8TV

Et faré dansar l’ànima” va tenir una breu aparició al programa “La segona hora“, de Rac1, emès alhora a 8TV, igual que ja ho va fer “Et faré ballar la ment” i “Et recordaré“, anys anteriors, i que podeu escoltar aquí.

Ho podeu veure en el vídeo a continuació i al meu canal de YouTube.


Sant Jordi 2019

De Sant Jordi hi ha tanta cosa a dir i anava tan de bòlit que no vaig crear-ne l’entrada al seu dia, aquí en faré un resum.

Durant el dia, vaig estar signant llibres de 12h a 14h i de 18h a 20h a la parada d’autors locals penedesencs a la rambla, amb altres companys i companyes d’escriptura, entre els quals, l’autor del pròleg d’Et faré dansar l’ànima, el riudebitllenc Jordi Romeu Carol. Aquí sota en teniu algunes fotografies.

https://www.instagram.com/p/BwmPgZhBVRu/

De 17h a 18h vaig estar signant llibres a la llibreria Abacus, també a Vilafranca.

Abacus

Actes literaris

He assistit a uns quants actes com espectador. No aprofundiré en aquests actes per no allargar més el resum, però en faré un llistat.

Presentacions d’altres llibres:

-Els límits del Quim Porta – Josep Pedrals
-Fins que siguem lliures – Sergi Sol
-Si vols que t’estimin – David Monteagudo
-La primera vez que vi un fantasma – Solange Rodríguez
-El gran salt d’en Clarinet – Jordi Romeu
-II Relats eròtics amb DO Penedès – Diversos autors
-Sant Quintí a la premsa en temps de Joan Sardà i Lloret, Segon període – Aureli Díaz i Ramon Creixell.
-La pell sobre el setí – Miquel Cartró
-Terra de Marca – Jordi Romeu i Jaume Font


Participacions

En canvi també he participat d’altres actes com a ponent o col·laborador.

Riudevins i Riudelletres

El 4 de maig vaig ser al Riudevins, a Sant Pere de Riudebitlles, recitant en el portal d’una casa antiga amb arc de pedra, els meus relats curts. El Riudevins es va fusionar amb el Riudelletres aquest cop, aprofitant l’acte de tasts de vins i combinant-lo amb literatura, un maridatge ideal.

El Riudelletres és una trobada de persones vinculades amb el món literari on es treballen diferents àmbits en cada trobada. Es va fer al setembre.
Tot sobre el Riudelletres a través del seu portal web.


Converses literàries a Sitges

A través del col·lectiu Mir Geribert, originat a partir dels Riudelletres i amb la principal implicació de Jordi Romeu Carol i Bienve Moya, grup del qual en formo part, es varen organitzar unes xerrades al Centre d’interpretació de la Malvasia, al Celler de l’hospital de Sitges.
Aquí teniu més informació!

La xerrada a la qual vaig assistir va ser el 19 de juliol i varem parlar sobre els gèneres literaris, el seu ús i la seva necessitat.


Certamens 2019

El balanç corresponent a participació / premis rebuts d’aquest any ha sigut francament alt! Faig una valoració ben positiva, perquè del total de sis participacions en certamens, cinc varen obtenir un reconeixement. Ho podeu veure aquí!

1r premi de poesia al certamen literari de Sant Jordi, Pere Ribé i Durban, de Torrelavit. L’alcalde i el bibliotecari em van fer entrega del premi.

Torrelavit St Jordi 2019

3r premi de narrativa, categoria adult, al certamen literari de Sant Pere de Riudebitlles, organitzat per l’associació Rivo Birlarum. Em varen entregar el premi els organitzadors junt amb els locutors de l’Hora del conte.

St Pere, St Jordi 2019

Menció d’honor per narrativa adult, al certamen de Sant Jordi de Sant Quintí de Mediona, organitzat per la biblioteca Joan Sardà i Lloret.

El meu pare llegint el relat, St Quintí, St Jordi 2019

Finalista amb premi de publicació del relat al III certamen de relats eròtics amb DO Penedès.

L’acte, organitzat per tercer any consecutiu per l’associació Futura Local i la DO Penedès, es va dur a terme a Mas Rodó, terme municipal de Sant Joan de Mediona. El certamen consisteix en escriure un relat eròtic que es desenvolupi en un entorn vitivinícola associat al Penedès. Aquí podeu trobar les bases.

El meu relat serà publicat en el llibre que recopilarà els millors relats presentats. Sortirà al llarg del 2020. El llibre compta aquesta edició amb una correcció acurada per part d’una filòloga de llengua catalana. Espero que aviat el pugueu llegir!

Adjunto algunes poques fotografies de l’acte i un vídeo on es pot escoltar com en Toni Regueiro, actor i presentador de l’acte, crida el meu nom com a finalista.


Finalista  per segon any consecutiu al V premi literari Guillem de Belibasta, de Tragó de Segre. A l’enllaç hi teniu tota la informació d’abans d’anar al certamen.

Nou escriptors varem resultar finalistes i es varen donar 4 premis, els quals varen ser editats i publicats en el llibre anual, a través de l’editorial Salòria.

Primer varem sopar, i en el sopar vaig poder conèixer altres autors i familiars dels autors. L’acte va estar carregat de contingut, ajuntant la Festa Major, el Correllengua i el certamen i ple d’emoció fins a l’últim moment.

Com l’any anterior, un autèntic plaer formar part d’aquest acte i aquesta festa que fan a la petita població de Tragó de Segre (Lleida).

Aquí teniu la crònica de l’acte a la seva pàgina. I jo us deixo algunes fotografies:


MUSA

MUSA va ser, i segueix sent, un web-relat dividit en uns teòrics deu capítols, que varen ser més en el fons, on vaig experimentar diferents formes d’integrar i explicar una història a través de la xarxa.
Des de l’ús d’imatges creades expressament per acompanyar el text i que s’hi adeqüen a la perfecció, a música per tenir de fons, amb unes lletres i un to que es correspon amb la temàtica de cada capítol, passant per enllaços que distorsionen i amplien els capítols, fent-te dubtar de què és real i què és ficció.

MUSA parla d’un amor. Parla del romanticisme, de l’ego, de la vanidositat, de seguir sent un mateix mentre estimes, i de saber en quin punt t’has d’equilibrar per estimar i ser estimat a parts iguals. Tot des d’una absorbent història totalment imprevisible amb un final de bogeria. El pots llegir gratuïtament en aquesta web. Que comenci la música.

Podeu llegir MUSA, si encara no ho heu fet, en aquest enllaç.

https://www.instagram.com/p/B0eTtBGifl0/

Sorteig de nadal

L’any ha acabat amb el sorteig de nadal que vaig realitzar a través del meu Instagram @Et_recordare i amb la col·laboració de la bookstagrammer @meyonbook. Cada un va sortejar un dels meus llibres entre els participants, amb aquestes bases, i ho varem decidir en directe a través d’un live del mateix Instagram que vam fer conjuntament.

Els llibres varen ser repartits entre un poble proper a Benidorm i un proper a Lleida i les afortunades van ser @avegadesllegeixo i @maisseportraits, les dues van escollir Et faré ballar la ment (millor per començar!) i el varen rebre abans de cap d’any amb el punt de llibre i la caixeta corresponent.

https://www.instagram.com/p/B555HvYCgi8/

La web etrecordare.cat

He arreglat tots els apartats de la web un per un, des de l’entrada fins a l’apartat de compra, optimitzant entrades i pàgines com Art, Ressenyes, Llibres i afegint sinopsis i capítols de mostra de cada un….

I ara fixeu-vos en el logo… L’ull s’ha clos.


Novetats

Estigueu atents a les xarxes socials. Fixeu-vos en aquest ull clos.
Ben aviat tindreu novetats. Estic treballant amb amics i amigues en el projecte més gran que he escrit. La xarxa ens embolcalla, no la deixeu escapar.

Només puc avançar que aquest 2020 sortiran, ja confirmats, dos llibres amb el meu nom com autor.
I possiblement acabi un tercer que també vegi la llum cap a l’estiu.

No us perdeu els jocs! De moment tipus test per saber si has entès el que has llegit… Tot un repte!

Per cert! L’edició digital d’Et faré dansar l’ànima ha baixat a només 2.99€, aprofita! I gratis amb Kindle Unlimited. Et faré ballar la ment es manté a l’irrisori preu d’1.99€.

Recorda que si t’has llegit qualsevol dels meus llibres o els primers capítols d’Et recordaré, pots enviar-me una crítica o ressenya i la penjaré en aquesta pàgina! Agraït!

Gràcies per haver arribat fins aquí! Ens llegim!

Taula de continguts

Altres novetats

Últimes notícies