Retaule de Mir Geribert: Príncep d’Olèrdola o el comtat del Penedès

Sinopsi del llibre

El retaule de ‘Mir Geribert, príncep d’Olèrdola o el Comtat del Penedès’ és una obra per a ser representada a l’espai públic, places, parcs i altres entorns urbans i a la manera dels retaules o balls parlats populars. Pretén donar a conèixer aquest personatge de la història penedesenca i la seva rebel·lió. La rebel·lió de Mir Geribert, però, va fracassar. El procés històric que s’havia encetat a partir del segle XI, no va anar a favor de l’anunciat nou comtat del penedès. És el relat del mal fat d’un home contra la història. Però aquest episodi no és excepcional, sinó un més dels suposats intents de qüestionat l’autoritat establerta. L’acció transcorre entre personatges tan il·lustres com els comptes de Barcelona Berenguer Ramon i Ramon Berenguer, la comtessa Ermessenda de Girona, el bisbe de Vic i abat de Ripoll i Cuixà Oliba, el científic olerdolenc Sunifred Llobet i nobles de l’època. Un relat que conta un somni per uns i un malson per altres.

Detalls del llibre

Mir Geribert, un personatge històric que va marcar la diferència al Penedès

El folklorista Bienve Moya i l’afeccionat a la història Josep Tort, formen un tàndem en aquest retaule, que exposa de forma senzilla per al públic i molt interessant per als fans medievalistes, la vida del, poc (però cada vegada més), conegut, Mir Geribert, qui fou autoproclamat Príncep d’Olèrdola.

Un encàrrec per part de l’Ateneu Mogenc (Moja, Alt Penedès), que també ha comptat amb la col·laboració de l’artista de còmic Oriol Garcia Quera.