El jurat format per autors del Col·lectiu d’escriptors penedesencs Mir Geribert, (Lola Rojas, Joaquim Micó, Arnau Amat, Josep Tort, Maria Rosa Nogué) es va reunir el dimecres 29 de maig de 2024 per deliberar sobre aquest certamen emmarcat dins la fira de Vins Rebels i organitzat per Crisol Edicions (Miquel Florido).

Hi varen participar un total de 31 originals. Es va avisar als finalistes via correu electrònic per tal que poguessin assistir amb invitació a la fira. Amb la invitació van poder gaudir de l’entrada per als dos dies de fira, una copa Riedel i accés a les més de 300 referències de vins que va acollir la fira a través dels seus cellers.

La V Fira de Vins Rebels es va celebrar el cap de setmana de l’1 i 2 de juny de 2024 a la rambla de la Generalitat de Vilafranca del Penedès. El dissabte de 17 a 21:30 h i el diumenge d’11 h a 15 h.

L’acte d’entrega de premis es va fer el dissabte dia 1 a les 20 h a la mateixa fira, hi va haver podi i un accèssit. El guanyador va pujar a la balança romana gegant i el jurat va equilibrar el seu pes amb caixes de vi. Els tres primers premiats van llegir el text en veu alta. L’acte va acabar-se uns minuts abans que caigués la tempesta.

A continuació pots llegir els textos guanyadors.

Accèssit: Vi amb gasosa, de Rosa Ramos.

Tercer premi: I tu, per què fas vi?, de Carme Boladeres.

Segon premi: L’aroma del record, d’Eva María Baos.

Guanyador: Els millors records, de Jacinto Cabello.

Us deixem amb fotografies de l’acte.

L’organització del certamen.

Gràcies a tots els implicats!