Miquel Florido [1991]
Sant Quintí de Mediona | Vilafranca del Penedès

Entenc l’escriptura com una forma artística per expressar allò que vull transmetre.

Les paraules venen soles a través d’una inspiració gairebé permanent que em fa narrar amb intensitat i força.

Escric el que sento i em deleixo per explicar noves històries, de qualsevol gènere, de qualsevol estil, persona, temps verbal, i amb tota mena d’entorns i personatges.

De petit, els pares em llegien un conte cada nit, fins que vaig aprendre a llegir i ja podia fer-ho jo mateix. A partir d’aquest punt, vaig començar a devorar llibres, a empassar històries, mons, personalitats i successos.

Et recordaré, va ser la meva primera novel·la i va ser finalitzada molt abans que els altres llibres que he publicat. Editada a finals de 2020 i publicada en una edició limitada de tapa dura amb extres, exclusivament per als fundadors. L’edició digital està disponible per a tothom.

Et faré ballar la ment (2017, dues edicions) i Et faré dansar l’ànima (2019) són els dos llibres de relats i reflexions que he autoeditat amb una molt bona rebuda per les crítiques i que amplien l’univers d’Et recordaré. Et faré ballar la ment i dansar l’ànima (2024), és el recopilatori en un volum integral d’ambdós llibres, amb correccions i revisions en tots els àmbits.

Riu, el cranc de riu (2022), és el meu primer conte infantil editat i publicat a través de l’editorial Edicions i propostes culturals Andana.

L’esperit del bosc (2023), és el segon conte infantil que he escrit. Va ser un encàrrec de l’Associació de donants de sang de l’Alt Penedès, que vaig escriure, editar i maquetar a través del meu nou segell Crisol Edicions i que ja compta amb dues edicions.

MUSA: Anatomia d’un enamorament (2024), és un relat per adults que agafa el concepte de l’amor i el retorça de tots costats. Exclusivament en digital.

Edito llibres a través de Crisol Edicions, la meva editorial personal, oberta a propostes.

Formo part de la secció literària de l’Agrícol de Vilafranca i del grup d’escriptors penedesencs Mir Geribert.

He fet de jurat en diferents premis literaris i n’he organitzat un de propi a través de la Fira internacional de Vins Rebels de Vilafranca.

Palmarès literari


Per a qualsevol proposta, dubte, suggeriment o crítica:

Contacta