Balla esperança, balla

El passat divendres 28 d’octubre de 2022 a les 19h es va presentar a la biblioteca municipal Joan Sardà i Lloret de Sant Quintí de Mediona, el recull de relats “Balla esperança, balla” del vilafranquí Xavier Hernàndez Ventosa, acompanyat per un servidor.

El llibre està compost per 9 relats per adults que ens parlen de vides reals. Vides tant properes com distants de les nostres, perquè són relats de persones que ens envolten, però que possiblement no comparteixen els espais habituals on solem fer-hi vida, tot i que això segurament sigui una mentida, perquè sempre hi són, solament que no sempre els veiem.

Els nou relats parlen de situacions delicades, tristes, dures, complicades… però tal com diu el títol, (que més encertat no podria ser), aquestes vides ballen gràcies, i junt, a l’esperança. L’element que els uneix i que els fa seguir vius.

La cooperativa Entrem d’inserció laboral al Penedès va sol·licitar a l’editorial “Edicions i propostes culturals Andana”, un llibre que parlés sobre aquelles persones i les apropés a la resta de mortals, i l’encarregat de plasmar aquestes vides i ficcionar-les, però sense sortir-se de la realitat, fou en Xavier, qui fins ara havia escrit una pila de contes i llibres de literatura infantil i juvenil, però que aquesta vegada va acceptar el repte d’endinsar-se en un llibre completament per adults, que, ves per on, a vegades sembla que guarda l’estructura del conte per nens però amb un contingut per a majors d’edat, o si més no, per persones amb certa maduresa emocional.

De llibres encara n’hi queden, si en voleu m’ho podeu fer saber a mi a través de xarxes socials (@et_Recordare) o si teniu el meu whats.

Amb el Xavi ens tornarem a veure quan finalment es publiqui el meu primer conte infantil “Riu, el cranc de riu”, (també d’Edicions i propostes culturals Andana, editorial vilafranquina), ja que m’acompanyarà en la presentació.

Fotos: Aureli Díaz