Després d’un llarg temps sense parlar amb el Miquel, ens vam posar al dia i em va donar la genial notícia que publicarà un llibre!
Jo, entusiasmat per la notícia vaig voler saber-ne més informació i em vaig acabar llegint els 4 primers capítols penjats a la web. A continuació teniu la meva ressenya sobre aquest primer tast.

La dividiré en tres parts: ambientació, personatges i narrativa.

D’ambientació, és una distopia d’una possible Terra en un futur bastant pròxim. La novel·la ens parla de la Lisa una adolescent que tot just acaba de complir els divuit anys. La Lisa viu a Crisòl una ciutat fictícia on hi ha una gran torre de comunicacions que exerceix d’edifici més emblemàtic. Hem de tenir en compte que aquesta novel·la va començar a ser escrita l’any 2009, per tant, tots els invents, canvis, i innovacions les trobo d’una imaginació molt original i divertida. Des d’un 3r curs de batxillerat fins a ordinadors amb teclat virtual, són alguns exemples dels molts detalls futuristes que trobaràs durant la lectura. No és el món predilecte que acostumo a llegir, ja que té moltes semblances amb el nostre i m’agrada allunyar-me de la realitat quan llegeixo, tot i això, amb quatre capítols el Miquel ha trobat la manera que vulgui descobrir més d’aquesta distopia, com ara: Què és la xarxa? Com està formada? Té límits? Què hi ha dins de l’habitació tenebrosa del seu pare? Són preguntes de les quals espero trobar la resposta en el transcurs de la novel·la.

El següent punt són els personatges: Distingeixo entre dos clars protagonistes la Lisa com a protagonista principal i en Mark Llum, com a antagonista. Amb quatre capítols la Lisa no va aconseguir caurem bé, i suposo que és l’objectiu; té una forma pessimista i monòtona de veure les coses, és solitària, freda i té pensaments macabres sobre la vida, tot el contrari de la meva personalitat. En un dels capítols la Lisa passa per un punt d’inflexió bastant gran on s’adona que no pot continuar actuant i pensant així, cosa que m’emociona. Ara mateix, el que més entusiasmat em té, són les possibilitats de personalitats en què pot evolucionar la Lisa. No crec, ni de bon tros, que sigui un personatge pla sense cap canvi, crec i espero que comenci sent una persona i al final d’Et recordaré en sigui una altra.
Sobre en Mark Llum, per altra banda, en tenim dues dades importants: La primera és que és l’exparella i única relació de la Lisa i que només començar la novel·la es treu la vida, però d’alguna manera que desconec aconsegueix comunicar-se amb la Lisa cosa que li causa una gran confusió. L’aparició del Mark és estranya, no sembla que tingui una personalitat o una manera de veure les coses: humana. El que podem descobrir d’ell és que forma part de La Xarxa, aquest lloc o aquest paradís del qual en tenim molt poca informació.
Tinc ganes de veure l’evolució d’aquests dos personatges, quina serà la seva futura relació, fins i tot tinc ganes de veure si sobreviuran en aquest doble món en el qual viuen.

I per anar acabant aquesta ressenya, ara ens centrarem en la narrativa: Està escrita en primera persona del present, sempre situats al cap i a la visió de la Lisa, cosa que trobo un punt fort, ja que llegeixes la seva ment, la seva perspectiva, les seves opinions i això fa que sigui un personatge molt més proper i que notem molt més la seva evolució. Per altra banda, m’agradaria veure la perspectiva del Mark Llum o dels pares de la Lisa per poder entendre’ls millor.

Dit això la història porta un rumb molt interessant on noto que cada capítol és important i passarà alguna cosa rellevant. Noto que en qualsevol moment em pot trencar les hipòtesis que em vaig fent mentre llegeixo. Recomano donar l’oportunitat a Et recordaré on segur que ens brindarà una possible futura realitat més que interessant.