I Viu l’art a Sant Quintí

El passat diumenge 20 de novembre de 2022 es va celebrar a la Sala Polivalent del centre cultural El Jardí, la primera mostra d’art quintinenca amb el títol de Viu l’art, santa Cecília 2022, organitzat per l’escola de música municipal Mossèn Pla.

A la mostra hi havia artistes del panorama quintinenc de diferents àmbits, tots exposant obres excel·lents abans no comencés l’espectacle. Artistes convidats: Anna Frutos, José Manuel Aznar, Josep Gual, Olga Solé, Remei Marimón i Teresa Cuadradas.

A l’escenari varen participar: El jove Fanal, presentant l’acte, la Coral Terpsícore fent una cantada final i el cos de dansa de Sant Quintí. La meva humil aportació va ser un encàrrec de l’escola de música, de la Sili, parlant amb propietat, que em reptava a escriure un text que acompanyés un to de piano força curiós.

La composició es titula “La puça”, creada per Xavier Montsalvatge. Vaig escoltar-me el to, breu i inspirador, diverses vegades, fins que finalment vaig començar a escriure. Quan vaig acabar vaig enviar-li a la Sili i de seguida s’ho va llegir. Li va agradar i complaguda, van començar a treballar-hi. De l’experiència en va sortir aquesta lletra, que durant l’acte van musicar i narrar l’Aina Ferrer i la Júlia Bel. Ho podeu veure a continuació:

La lletra del microrelat:

Mira, mira, goita, mira, salta i brinca, salta i brinca!
Que n’és d’esmunyedissa! Bota i s’esfuma, s’evapora i… goita, mira, goita, mira
Salta i brinca i bota i ell es rasca perquè li pica aquí i allà, nyec, nyac, pica i se’n va,
Nyic nyac, mossegada i a saltar, picada i a brincar…
Com si de màgia es tractés, la puça va i ve, ell la vol caçar, perquè no se la pot espolsar, però feinada està tenint, feinada tindrà.
Ai, ai… quina murga, quin pal, l’insecte infernal! Ai, ai, ai, ai…
Ho aconseguirà? La podrà fer marxar o l’haurà d’esclafar?
Ai, ai… Com acabarà?
Ni la puça ho sap, però aviat… ben aviat ho sabrà
Preveu el salt i l’enxampa! Ja la té, l’ha caçat…
Però ella, abans de fugir, l’ha picat.
Heus aquí, d’aquest ball, el resultat.

Miquel Florido – Novembre 2022

Us deixo el vídeo íntegre de l’acte. Se sent bé quan hi ha instruments o micròfon en l’equació.

Com sempre, molt content que es compti amb mi pel que sigui del poble i més si inclou el que més m’apassiona, l’escriptura.

Taula de continguts

Altres novetats

Últimes notícies