Opinions de “Et faré ballar la ment”

Benvolguts lectors, aquesta secció és nova, i servirà per recollir i exposar les vostres opinions o valoracions sobre “Et faré ballar la ment”.


I  –  Lluís, 20 anys, estudiant universitari [25/05/2017]

>Primer de tot, he de dir que m’ha costat poc llegir el llibre; és una lectura força dinàmica i fa ganes de continuar llegint, cosa que no es pot dir de molts reculls, on entre relat i relat fa mandra seguir. També m’ha agradat com estan organitzats els relats, alternant reflexions curtes (amb les que, per cert, he gaudit molt, ja que amb algunes m’hi he pogut identificar força) amb narratives més llargues. Pel que fa a aquestes, la que m’ha agradat més (i crec que no seré l’únic) és Mar de glaç; és la història més complexa i elaborada, a més d’una de les més originals i interessants, a banda que el fet que hagi sorgit de l’improvisació em va sorprendre molt, i és definitivament un punt a favor.

Tenint en compte que es tracta d’una autoedició, la qualitat del llibre és sorprenent en tots els sentits. He trobat la part gràfica, que per mi és molt important, molt bona i, sobretot, molt d’acord amb el text; trobo bonísima la portada, i també m’han agradat molt les il·lustracions de La senda del guerrer i Ira. A part d’això, un factor a millorar són algunes faltes d’ortografia.

Per últim, menció especial als fragments d’Et Recordaré; l’estil i la trama que s’hi poden intuir m’han encantat, i m’han deixat amb moltes ganes de llegir la novel·la sencera. A més, el fet que estigui inspirada en una de les meves sèries d’animació preferides, Serial Experiments Lain,  només ajuda a augmentar la meva expectació.

En definitiva, un bon llibre que no m’hagués importat que fos més llarg, i que espero que tingui molts successors.<

 


II  –  Adrià, 21 anys, estudiant universitari [20/06/2017]

>En Miquel Florido és sincer i t’avisa des del primer moment. Amb un títol provocatiu que convida a llegir-lo de seguida – “Et faré ballar la ment”-, aquest llibre m’ha enganxat completament. Amb només un parell de dies el vaig tenir acabat i amb ganes de rellegir els seus relats. Des de reflexions personals de l’autor que pots sentir-les com a teves pròpies i interpretar el que més creguis en el moment que ho llegeixes (cosa que personalment valoro molt al llegir obres de ficció), així com històries que et fan reflexionar sobre el que som i el que podem esdevenir; el llibre és realment una joia que val molt la pena de posseir. A més, “Mar de glaç”, el meu relat preferit, el més llarg i complex, és una obra que realment et fa ballar la ment, el cos i el cor.<

 


III  –  Eric, 21 anys, estudiant de grau superior [5/07/2017]

>Ho he de deixar clar. No sóc lector habitual, per no confessar que l’únic que llegeixo són articles i poca cosa més. Però, ‘Et faré ballar la ment’, és un llibre refescant, dinàmic i que només m’ha durat un dia de vida.

La varietat d’històries les quals en Miquel et relata, fa aquest llibre una lectura ràpida i lleugera.

Hi ha relats de tot tipus. Però vull fer especial menció aquells que descriuen situacions quotidianes les quals no veiem més enllà que això mateix, una situació qualsevol. El fet de descriure-la fins l’ínfim detall li dona una importància i bellesa que mai abans haviem pogut percebre.

Però ni molt menys eclipsa aquelles histories ja més elaborades. Histories com la dels bessons, la d’en Bruno, la de l’Erik; segueixen provocant-te una sensació de realitat, una sensació d’humanitat en els personatges. Són vius.

I per últim i no menys important, la peça clau del trencaclosques: Mar de glaç. És el relat que descriu sense dubtes la intenció d’aquest llibre i encara que en Miquel t’avisi d’on aniràs a parar, t’acaba atrapant fins el final.

Sí. Sense cap dubte, m’has fet ballar la ment.<

 


IV  – Rosa Maria, professora jubilada [6/07/2017]

> El llibre m’ha agradat. El llenguatge usat és força polit i ric, les descripcions molt complertes i en els capítols de sentiments s’hi veu vivència.
M’ha agradat molt el dels bessons, manté la intriga fins al final. En canvi, “Mar de glaç” se m’ha fet pesat, deu ser que està pensat per gent més jove.

Molts ànims i a seguir endavant! <

 


Si voleu que publiqui la vostra opinió, només m’ho heu de dir directament! L’altre opció és enviant un correu electrònic amb l’assumpte “Opinió Et faré ballar la ment” a la següent direcció:

contacte@etrecordare.cat
Moltes gràcies!